Június - 2017
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 28 29 30  

Az élelmiszerminőség és biztonság kémiai és mikrobiológiai kihívásai

Az élelmiszerláncban megjelenő új kémiai és mikrobiológiai veszélytényezők kimutatására és meghatározására új, gyors módszerek kidolgozása, ezek diagnosztikai célú validálása. Az új eljárásokkal tartósított élelmiszerek mikrobiológiai biztonságának megalapozásához kórokozó baktériumok és gombák stressz-adaptív válaszainak mélyreható tanulmányozása, valamint az élelmiszer-biztonsági szempontból jelentős mikroorganizmusok biofilm képzésének modellezése. Optikai eljárások – multispektrális, hiperspektrális és scattering - kidolgozása minőségi jellemzők és káros elváltozások detektálására; feldolgozási, válogatási és osztályozási műveletek méréstechnikájának és automatizálásának kutatás-fejlesztése.

Utolsó frissítés: 2011.04.29.