Augusztus - 2017
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Élelmiszertudomány

&nb

 3./  Kutatási alprojekt : Kihívások és megoldások a XXI. század élelmiszertudományában

Az alprojekt egyidejűleg kíván megfelelni a nemzetközi elvárásoknak, a hazai élelmiszergazdaság igényeinek, s az élelmiszerbiztonság erősítésével a fogyasztókat kívánja védeni. Az alprojekt munkáját dr. Fodor Péter, MTA doktora, egyetemi tanár irányítja.

 

Műhelyek:

1.) Nemesítési génforrások kutatása, új fajták előállítása (Vezető kutató: Dr. Oláh Róbert)

2.) A rezisztencia fiziológiai és molekuláris biológiai hátterének kutatása (Vezető kutató: Dr. Lukács Noémi  CSc)

3.) A termesztési technológiák és minőségmegóvó eljárások célorientált fejlesztése (Vezető kutató: Tóth Magdolna, MTA doktora)

4.) Az élelmiszerminőség és biztonság kémiai és mikrobiológiai kihívásai (Vezető kutató: dr. Dernovics Mihály)

5.) Élelmiszer feldolgozási és tartósítási kutatások (Vezető kutató: dr. Balla Csaba)

6.) Biomérnöki kutatások (Vezető kutató: Dr. Vatai Gyula)

 

 

Utolsó frissítés: 2011.04.29.