Június - 2017
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 28 29 30  

Élelmiszertudomány

&nb

 3./  Kutatási alprojekt : Kihívások és megoldások a XXI. század élelmiszertudományában

Az alprojekt egyidejűleg kíván megfelelni a nemzetközi elvárásoknak, a hazai élelmiszergazdaság igényeinek, s az élelmiszerbiztonság erősítésével a fogyasztókat kívánja védeni. Az alprojekt munkáját dr. Fodor Péter, MTA doktora, egyetemi tanár irányítja.

 

Műhelyek:

1.) Nemesítési génforrások kutatása, új fajták előállítása (Vezető kutató: Dr. Oláh Róbert)

2.) A rezisztencia fiziológiai és molekuláris biológiai hátterének kutatása (Vezető kutató: Dr. Lukács Noémi  CSc)

3.) A termesztési technológiák és minőségmegóvó eljárások célorientált fejlesztése (Vezető kutató: Tóth Magdolna, MTA doktora)

4.) Az élelmiszerminőség és biztonság kémiai és mikrobiológiai kihívásai (Vezető kutató: dr. Dernovics Mihály)

5.) Élelmiszer feldolgozási és tartósítási kutatások (Vezető kutató: dr. Balla Csaba)

6.) Biomérnöki kutatások (Vezető kutató: Dr. Vatai Gyula)

 

 

Utolsó frissítés: 2011.04.29.